Terug
Dichtbij besturen
Wij blijven werken aan het vertrouwen tussen dorpen en gemeente als basis voor succes in de samenwerking met onze "georganiseerde" bewoners. Een zichtbare en benaderbare organisatie vinden wij belangrijk. In de dorpennotitie omschrijven wij hoe dit overleg plaatsvindt.
- Wij doen dit onder andere door te werken met gebiedswethouders en een dorpencoördinator. Zij vormen het eerste aanspreekpunt namens het college en de ambtelijke organisatie. Zij zoeken geregeld onze bewoners op en is er contact met de vertegenwoordigers van de dorpen en wijken. De honderden vragen en ideeën die dit oplevert, vinden hun weg in de organisatie.
- Door regelmatige contacten, overleggen en bijeenkomsten horen wij wat ze vinden van nieuwe ontwikkelingen, wat hun ervaringen, ideeën en zorgen zijn. Daardoor weten wij nog beter wat er speelt, komen wij tot betere plannen of kunnen wij beter inspelen op lokale initiatieven.
- Onze medewerkers denken graag mee, toch moeten wij ook prioriteiten stellen om verwachtingen ook waar te maken. Een realistisch beeld schetsen van de (on)mogelijkheden van de gemeente hoort daar ook bij, waarbij ook een duidelijk “nee” verhelderend kan werken.
- Goede communicatie tussen de plaatselijk belangen en bewoners is een belangrijk onderdeel voor het draagvlak en/of kennis van nieuwe plannen en een belangrijke schakel in de samenwerking met onze dorpen. We zetten daarom in op verdere uitbreiding van een participatie-app in de dorpen.